top of page
FREX KUVA 05.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

PERUNAMME

Hyvän perunan maku tulee hyvästä pellosta. Ainutlaatuisessa tuotantotavassamme tavoitellaan tilaa, jossa maaperän ravinteet kiertävät mahdollisimman luonnollisesti. Tämän vuoksi perunamme viljellään vuoroviljelyllä. Kaksi vuotta viljellään perunaa ja sen jälkeen kaksi vuotta kumppanikasveja, jotta maaperä olisi jälleen täynnä ravinteita perunaa varten. 

 

Vaikka parhaimmat tunnun pellon hyvinvoinnista saa käsituntumalla, niin high-techillä on FREX-viljelyssä tärkeä paikka. Pelloilla tehtävät maa-analyysit mahdollistavat täsmälannoituksen, jossa ravinteet voidaan kohdentaa paikkakohtaisesti, ja näin peltojen paikkakohtaisia vaihteluita saadaan tasattua. Tämä puolestaan tarkoittaa FREX-perunan kohdalla tasaista laatua ja myös ympäristö tulee samalla hoidetuksi. Hiiltä maaperään sitova viljelytapamme tuottaa herkullisia ja ravinteikkaita perunoita, joita on ilo nauttia päivittäin.

KIINTEÄ FREX

Kiinteä FREX (Jazzy & Annabelle) soveltuu erityisen hyvin keittämiseen ja salaatteihin.  Perunassa on luonnostaan kosteutta, joka antaa erityistä mehevyyttä kiusauksiin ja gratiineihin.

FAN.JPG
FNO.JPG

JAUHOINEN FREX

Jauhoinen FREX on  itseoikeutettu muussiperuna, mutta se sopii myös paahdettavaksi, uuniperunaksi ja jopa keittoihin. Leikatessa peruna tihkuu nestettä, joka tuo perunaan miellyttävän makeuden.

FREX YLEISPERUNA

FREX yleisperuna (Soraya) sopii monipuolisesti ruoanvalmistukseen. Peruna soveltuu hyvin niin keittämiseen, paahtamiseen kuin keittoihin. Käytä yleisperunaa myös friteeraamiseen ja fondanttiin.

FSO.JPG
FSI.JPG

FREX SIIKLI

FREX Siikli on syksyn 2021 sesonkituote, joka nostetaan pellosta elokuun puolivälissä. 

KANANMUNAMME

Hyvän kananmunan maku tulee laadukkaasta kananrehusta. Erityisessä kananrehussamme käytetään niitä samoja raaka-aineita, joita kanat söivät ennen tehotuotantoa. Kanoille syötetty rehu sisältää kotimaista kauraa ja vehnää, hamppua, hernettä, porkkanaa ja camelinaa. Loppusilauksen antaa ruotsalainen maissi.

 

Täyteläiset ja ruokaisat FREX-kananmunat ovat lattiakanalassa tuottuja munia. Käytännössä tuotantotapamme on pohjoisen ilmastoon sopeuteuttu free range-kanalan ja lattiakanalan välimuoto.  

FREX KANANMUNA

FREX on puhtaan maukas ja ravinnerikas kananmuna.

Keltuainen ja valkuinen.

FREX MEDIA KANANMUNA.JPG
bottom of page